>> vissza a tartalomhoz

A lasszó, vagyis erről lesz szó

Isten hozott benneteket a nagyvizek birodalmában! Egy olyan világba foglak elkalauzolni, ahová vajmi kevesen jutnak el. Egy félelmetes, ugyanakkor csábító dimenzióba: a tengerre.

Nem fogtok unatkozni. Körbevezetlek benneteket egy ötvennégyezer tonnás, kétszáznegyven méter hosszú óceánjáró luxushajón. Megláthatjátok, miként töltik itt szürke hétköznapjaikat szerencsétlen milliomosok, unatkozó gyártulajdonosok, és menő drogkereskedők.

Bepillanthattok egy öt csillag pluszos étterembe, annak konyhájába és fortélyaiba. Megcsodálhatjátok a kaszinót, a bárokat, az üzletsorokat. Előttetek fog hajbókolni a 650 fős személyzet. Egyszóval megszemlélhetik a csodaparipát kívülről és belülről.

Figyelemmel kisérhetitek egy 22 éves magyar srác 11 hónapját, melyet a Costa Romantica nevű gigantikus fehér hableányon töltött - pincérként. Osztozhattok kellemes és kellemetlen élményeiben, örömében és bánatában.

Részt vehettek egy kalandos kiránduláson, olyan nem kispályás pontokat érintve, mint Miami, Porto Rico, Jamaika, Mexikó, Kanári-szigetek, Marokkó, Ibiza, Tunézia és így tovább.

A könyv keveréke az élménybeszámolónak, az útleírásnak, a naplónak, az emlékkönyvnek és a tudományos-fantasztikus ponyvaregénynek. Nem esküszöm meg rá, hogy minden momentum száz százalékig stimmel. A péntek, lehet, hogy szerda volt, a piros pedig kék. Sebaj.

Végül pedig, lévén kedvelem a fűszereket, mokány mennyiségű iróniát, cinizmust és humort löttyintettem mondanivalómra. Néhol csípős lett, én így szeretem. Soha ne feledd: véleményemet nem kell osztanod, elég ha elolvasod.

Ha már kezedbe vetted ezt a könyvet, nem engedem, hogy elaludj mellette.

Indulhatunk?

>> vissza a tartalomhoz